september 30, 2011

Dag 8. Brukar du använda foundation? Isåfall, vilken är din färg och favorit? Flytande, fast eller mineral?

 

Foundation is the shit! Jag tycker att jag har ganska ojämn och rödflammig hud så jag vill gärna ha en ordentlig foundation, med bra täckning. Jag exprimenterar lite med mineralfoundations men än så länge är jag inte såld utan föredrar mina flytande varianter. Jag har just nu en "vardagsfoundation" som jag har när jag ska till jobbet- Nivea Stay Real i färgen Sand. Den funkar finfint,  men inte lika bra som min nuvarande favorit MAC Pro longwear i NW20.

Jag köper fortfarande olika foundations varje gång då jag inte hittat den perfekta- har du något tips?

september 29, 2011

Hey OK Coral


Egentligen från i går, var hemma och vände snabbt som attan efter jobbet för att gå till Möllan och afterworka lite.  Det blev en snabb makeup med en massa korallfärger: Förutom de vanliga basprodukterna så hade jag Smashbox Flamingo e/s över hela locket, MAC MSF Stereo Rose på kinderna och MAC Shy Girl på läpparna.

Dag 7. Vilket är ditt favoritmärke på makeup? Var köper du din makeup?

GISSA??




Ja, kanske inte är någon hemlis vilket märke jag föredrar. Jag uppskattar MACs enkla förpackningsdesign, det enorma färgutbudet och kvalitén på produkterna. Dessutom är det kul att de så otfta kommer ut med nya kollektioner som man kan dräggla över. jag blir mest gaga över läppstiften, Mineralize skinfinishes, rouge och penslar,,,,
MAC köper jag oftast i butiken i Malmö, men allra helst i New York om man ska vara petig :)


Andra märken, som bland annat Urban Decay köper jag på  engelska sajter som Beautybay och Lookfantastic. I bland handlar jag även på Cdwow, där man kan hitta märkeskosmetik till riktiga fyndpriser. Överhuvudtaget handlar jag hellre på nätet där det ofta är halva priset från butik, vilket tyvärr har gjort butiker till ställen där man mer eller mindre kollar in vad man vill ha och sedan handlar på nätet. Ibland impulshandlar jag naturligtvis, då oftast på Kicks eller Matas.

september 28, 2011

Dag 6. Lägg upp en bild på dig själv osminkad!

Okejrå. Jag lade ju upp en bild HÄR  också men det var ju på gränsen till fusk, eftersom jag sportade en överdjävulsk solbränna som raderar alla mina värsta skavanker. Jag är bekväm med mig själv osminkad men jag ogillar alla röda partier och röda ögonlock. Sen är mina ögonbryn så hemskt glesa och ljusa.  Och så har jag ett storkbett (födelsemärke) mellan ögonen som ibland är nästan blått. Nästan. När jag var liten tyckte jag att jag såg ut som Gorbatjov

Men jag ska inte gnälla. Så länge inte folk stannar och pekar på stan ska man va' glad.

Hey Awesome! Why so blue? And red?

september 27, 2011

Det däringa' Twitter asså.

Jag håller fortfarande på att fatta grejen (jag veeeet, så jäkla efter, känner mig som en liten farmor) men Awesome Chemistry har landat på Twitter! Lite trevande, men ändå!

Twitter: @awesomechemist

Depotting goin' on.


Nu är det dags för Outré och Mythical att flytta in i paletter. Jag kör nån jäkla variant som är superlätt men troligtvis inte så säker, då jag eldar friskt på plasten tills jag nästan blir yr. Gratisfylla på tisdagen, FTW!

Dag 5. Vilken är din favoritlook kvällstid?

Min favoritlook på kvällen skiljer sig inte mycket från min dagstidslook tycker jag. Det blir oftast en skimrig skugga på locket (här är det MAC Star violet) och en mörkare matt i globen (MAC Embark). Den skimriga skuggan lägger jag även under ögat och sotar sen lite med den matta. Sen är det flytande/gel eyeliner och svart kajal på vattenlinjen


Sen är det mer skimmer/lyster på kinderna som gäller, oftast med en MSF från MAC över något rouge. Slutligen kör jag ett lite mer färgglatt läppstift. I somras var det mycket knalliga färger, men nu blir det lite mer dämpade höstfärger- här MAC Hang up.

september 26, 2011

It's legen...wait for it...dary! Legendary!

Klickade hem denna från Tradera i slutet av förra veckan och i dag kunde jag hämta ut den på posten. Yay! Den är kanske en av MAC's mest hypade produkter, och kom senast ut i "In the groove" 2010. Ska bli kul att bekanta sig med den här godingen...

MAC MSF Stereo Rose




Swatch

Dag 4. Vilken är din favoritlook dagtid?

Halloj, är det dagtid nu eller?

På ögonen är det oftast mjuka bruna toner, kanske en lite skimrigare skugga på locket och en matt i globen. Här har jag använt MAC e/s All that glitters och i globen MAC e/s Cordouroy. Brinner det i knutarna och/eller jag är vråltrött kör jag bara en skimrig skugga på locket. Sen pressar jag en mattsvart skugga (MUS e/s Pollution)  längs övre fransraden med en snedskuren borste- det ger ett mjuk fint intryck och går jäkligt snabbt. Brynen fixas naturligtvis alltid och sen vattenfast mascara.

Basen brukar vara en flytande foundation men har jag riktigt brått blir det lite concealer under ögonen och ett snabbt svep med mineralpuder från ID eller Elisabeth Arden. På kinderna har jag MAC Breath of plum sheertone blush

På läpparna väljer jag oftast ett neutralt läppstift, här MAC Half'n half som är ett ljust rosabrunt stift.

That's all folks.

september 25, 2011

Dag 3. Använder du smink varje dag?

Oj, detta var lite hetsigt att hänga med i när man jobbat hela helgen. Bra där. For the record. I går publicerade jag inlägget 23.30. I god tid alltså.

Nej, varje dag skulle ju nästan vara omöjligt, men visst är det ofta. Innan sminkade jag mig aldrig när jag skulle till jobbet (har ett icke så glamouröst jobb) men det gör jag nu för att slippa se ett glåmigt ansikte i spegeln hela tiden. Om jag bara ska vara hemma så sminkar jag mig inte, om inte exprimentlustan faller på. Jag tycker verkligen inte att det är så himla nödvändigt att sminka sig ofta- men grejen är ju att det är så kul!

Omsminkad och glad i Nicaragua
När jag har varit ute och rest under längre perioder (5 respektive 4 månader) har jag inte sminkat mig alls, även om jag haft med mig grejer. Det är himla skönt också! Då kan man gnugga sig som fasen i ögonen hela dagarna utan att det blir katastrof. Synd bara att det är lite svårt att lägga av med den vanan när man är välsminkad på hemmaplan igen...