juni 20, 2012

Recension: Estée Lauder Daywear BB
Nu när sommaren är här (typ- Malmövädret har väl kanske inte direkt varit strålande) vill jag ha ett lättare alternativ till foundation och valet föll på Estée Lauders BB cream. Jag valde färgen light och trots att den ser lite mörk ut initialt så smälter nyansen bra i hop med min egen ton.

Krämen är ganska tjock och luftig och jag kan tycka att den är en aning svår att stryka ut med fingrarna. Tyvärr var det ännu svårare med foundationborste- det kändes som krämen bara gled runt i ansiktet. Nu ska jag inte överdriva krånglet med appliceringen- så svårt är det inte, jag är nog bara ovan vid formulan. Jag har för det mesta använt min vanliga dagkräm under men den funkar även utan om man inte har extremt torr hy.


Synd att före- och efterbilderna fick olika ton trots ansträngningar, hoppas ni kan föreställa er ändå.
Täckningsgraden är godkänd. Den täcker rodnader och mindre ojämnheter strålande, men de lite mer aggressiva röda acneärren på hakan råder den inte på. Om jag vill ha lite mer täckning sveper jag lite MAC MSF Natural över så blir huden perfekt. Vanliga sommardagar vill jag gärna skippa puder och som tur är blir resultatet relativt matt även utan puder- vilket är strålande.


Man kan även använda den som primer under foundation, men där känns den helt överflödig, då den är tillräckligt pigmenterad i sig-  att slabba foundation över känns onödigt.

Doften är ganska stark, den luktar väl gott- typ gurka men jag hade föredragit doftfritt här.

Vad jag tycker i slutändan? Jag gillar Estée Lauders BB cream men det är ingen mirakelprodukt på något sätt. Däremot den passar mina behov perfekt i sommar. Jag får inte panik över att lite imperfektioner syns men vill du ha mer täckning så får du nog leta vidare. Priset är kanske lite i överkant för den här lilla tuben (385kr/30ml). Toppen att den kommer i hela spf 35, vilket känns tryggt om man skulle hamna på nån solig uteservering i sommar.

4 kommentarer:

 1. Jag köpte den här om dagen och jag tycker den är helt underbar. Har Garniers BB-creame sen tidigare och den är inte alls så bra. Jag har ungefär samma typ av hud som du verkar det om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du också är nöjd! Har inte testat Garnier men jag hoppas verkligen att EL är bättre- den kostar ju en slant extra :)

   Radera
 2. Kul att höra vad du tycker! Jag är också i testartagen nu, och har lite rullfnasproblem med appliceringen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rullfnas? Undrar om det var vad som var "problemet" för mig också?

   Radera

Jag blir jätteglad när du kommenterar, jag svarar i samma tråd- blir enklare så!