december 15, 2011

Recension: Emma S Ageless Enzyme Peel

Nu har jag använt Emma S Ageless Enzyme Peel i ungefär sex veckor och tänkte att det var dags för en liten recension av produkten.

Emma S. Ageless Enzyme Peel
Så här står det om produkten:

Effektiv enzympeel som på en minut tar bort döda hudceller och verkar på djupet. Ger huden underbar lyster.

Ingredienser:

Aqua, Cera Alba, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Caprylic/Capric Triglyceride, Theobroma Cacao Seed Butter, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloylmethyl Taurate Copolymer, Salix Nigra Bark Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Salicylic Acid, Carica Papaya Fruit Extract, Mangifera Indica Fruit Extract, Tocopheryl Acetate

Jag har använt produkten en gång i veckan som är den rekommenderade användningen. Jag tar en ganska stor klick av den ganska tjocka vita cremen och stryker ut så att det blir en en tunn, vit mask i ansiktet. Efter ca en minut sköljer jag av cremen (inte längre, då ser man ut såhär). 

Direkt efter blir min hy ganska röd och jag kan se ganska väl var jag missat att smörja in, detta är enligt bruksanvisningen vanligt och precis som det står går rodnaden bort efter ett tag. Jag skulle dock inte använda den om jag har bråttom i väg för att undvika se ut som ett stopplyse bland folk. Det är kul att se att något händer på en gång, vilket inte är så vanligt bland annan hudvård.

Jag upplever att min hy har blivit en aningen bättre efter de här sex veckorna, eventuellt har jag lite färre utbrott av finnar och min hy har en aningen jämnare ton, men det är så otroligt svårt att fastställa om det är tack vare den här peelingen. 

"Syra peeling" utklassar verkligen mekanisk peeling (med korn) och den här typen av peeling kommer jag återkomma till om och om igen. Emma S. Enzyme Peel är en helt okej produkt och är lätttillgänglig och har ett hyfsat pris. Jag misstänker att det finns starkare kort i den här kategorin, men jag gillar den här och det kan hända att jag köper den igen. 

Emma S. Ageless Enzyme Peel kostar 269 pix på Åhlens .

2 kommentarer:

Jag blir jätteglad när du kommenterar, jag svarar i samma tråd- blir enklare så!