december 15, 2011

Recension: Estelle & Thild Facial Oil Fragrance Free

Nu när det har blivit lite kallare känns mina vanliga Biotherm Skin Ergetic-cremer inte riktigt tillräckliga så för ett tag sen gick jag till Kicks med siktet på någon form av ansiktsolja. Jag fastnade för Estelle & Thilds Facial Oil- utan parfym för känslig och torr hy.

Jag har aldrig använt olja i ansiktet innan- så jag var inte säker på hur jag skulle tycka om det. Skulle det kännas fettigt och oljigt? Skulle det funka med makeupen?

Estelle & Thild Facial Oil

Så här står det om produkten:

Lugnande och djupverkande 100 % parfymfri ekologisk ansiktsolja som ger extra fukt och näring.

•Komplement till dag och nattcreme när huden känns torr.
•Hjälper till att återställa hudens naturliga fett och fuktbalans
•Avokadoolja ger lyster och elasticitet.
•Sacha inchi olja är rik på naturliga fettsyrorna, Omega 3, 6 och 9.


Ingredienser :

Jojobaolja*, solrosolja*, mandelolja*, avokadoolja*, sacha inci olja* e-vitamin.
(*Ingrediens från ekologisk odling.)

Oljan kommer  i en glasflaska med pump och innehåller 30ml. Flaskan är riktigt söt och känns faktiskt ganska lyxig. Pumpen är också bra och gör den lätt att dosera.

Jag har använt oljan under både dagcremen på morgonen och under nattcremen på kvällen. På dagen stryker jag på ungefär två droppar på fuktig hy och följer upp med med min creme. Först ser jag en aning glansig ut men det tar inte lång tid innan jag kan fortsätta till sminkbordet. Huden känns himla mjuk och len och det känns verkligen som jag gör min hy en liten tjänst genom att smörja in mig med oljan.

På kvällen tar jag lite mer av oljan och applicerar min nattcreme, på morgonen vaknar jag upp och känner mig som en barnrumpa i ansiktet. Så mjuk! Jag har svårt att se att jag kommer bli torr och tråkig i hyn under den här vintern. Synd att jag inte prövat olja innan, för det verkar verkligen fungera för mig.

Jag hade funderingar över huruvida oljan skulle fungera i hop med min flytande foundation, att den på något sätt skulle "lösa upp" foundation men jag ser ingen skillnad på min makeup i slutet av dagen. Däremot skulle jag säga att underlaget ser bra mycket bättre ut och applicerar jämnare på min bebishy helt utan torra fläckar. AWESOME!

Estelle & Thild Facial Oil Fragrance Free är en ny favorit, och kommer säkert att återkomma i min hudvårdsrutin de kommande vintrarna.

Estelle & Thild Facial Oil Fragrance Free kostar ca 355 pix och finns på bland annat Kicks och  Eleven.

4 kommentarer:

  1. Spännande! Det låter som att det kan vara något för mig.

    SvaraRadera
  2. Absolu, tror den kan funka på den flesta! Enkel men effektiv.

    SvaraRadera
  3. Ansiktsolja är fantastiskt!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du kommenterar, jag svarar i samma tråd- blir enklare så!