oktober 16, 2011

Dag 24. Vilka produkter finns alltid med i din sminkväska?

Jag brukar inte gå runt med smink i väskan utan tycker nog att en make-up ska hålla en hel arbetsdag/utekväll. Det enda jag har med mig till vardags är läppstiftet för dagen eller ett läppbalsam.

Om det är ett speciellt tillfälle och jag vet att jag förmodligen kommer vilja bättra på sminket under dagen/kväll är det oftast vissa typer av grejer jag tar med mig.
Många av produkterna är budgetprodukter (eller sånt som jag inte älskar) då jag tenderar att bli lite aktsam med mina prylar efter midnatt- senaste traumat var det trasiga MAC Wonder Woman-rouget i somras. Jobbigt. 
Ett läppstift: Bättras på frekvent, här ser vi Smashbox Photo Finish lipstick i Extravagant.

Ett läppbalsam: Här är det Carmex, men här är jag inte så knusslig. Det som jag hittar först är det som får hänga med.

En concealer: Jag känner mig genast fräschare om jag kan ljusa upp huden under ögonen, som tenderar att bli lite mörk när jag är ute och härjar. Maybelline Pure.Cover Mineral concealer har en typisk "läppglansapplikator" smidig att göra lite touch-ups med.

En ögonpenna: Vattenlinjen behöver oftast bättras på efter ett par timmar. Den här mörkbruna matta pennan från Make Up Store (Seduced by the dark) är toppen, om ögonskuggan börjar se lite trist ut kan jag även sota till ögat med denna.
 
En ögonbrynspenna: Fina ögonbryn gör hela grejen! Den här kostade typ en tia på Wahlgreens i USA och funkar fint om man vill ge brynen en liten boost senare på kvällen.
 
Ett rouge och en rougeborste: Känner mig genast finare om jag lägger på lite ny rouge, här har jag ELF Studio blush i Blushing rose. Jag tar också med en lite mindre rougeborste (SE168) från MAC's julkollektion 2010.

En liten parfym: Oavsett om man ramlar runt på en hårdrocksspelning eller en bal vill jag lukta gott, en liten flaska som är lätt att ha med sig (och luktar gudomligt) är Philosophys Eternal Grace.
Mer brukar jag inte ha med, brukar vara fullt tillräckligt. Och jag vet: Inget puder? Jag lider inte av blank hy och min foundation och eventuell primer brukar vara tillräckligt för att hålla ansiktet på plats under en helkväll. Yay!

2 kommentarer:

  1. Åhh inget puder... Jag vill också... =)

    SvaraRadera
  2. Jag kanske bara tror att jag inte behöver det, kanske ser ut som en smörboll egentligen ;)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du kommenterar, jag svarar i samma tråd- blir enklare så!