januari 17, 2012

Recension: Moroccan Oil Treatment Light

Så här står det om produkten:

Moroccanoil har unika kvaliteter som gör att det omedelbart absorberas av håret och snabbt ger det en glänsande och långvarigt vårdande effekt utan att lämna några rester. Moroccanoil Light passar blont, fint eller lätt färgat hår. Det är en styling-, ytbehandlings- och närande hårprodukt som vårdar och långsiktigt förbättrar ditt hår. Den tar bort friss och reder ut ditt hår samtidigt som den bygger upp håret och ger det glans.

Jag blev glad när jag fick ett prov på denna i den första Glossyboxen, då mitt hår var i ett sorgligt tillstånd och fullkomligen skrev efter lite olja och kärlek. Jag har ganska fint, nordiskt och blont hår så jag insåg direkt att light-versionen av Morroccan Oil skulle fungera bäst för mig.

Efter tvätt har jag tagit en liten mängd produkt i blött hår och sen låtit självtorka. Det första jag reagerade på var att håret verkade torka snabbare med oljan i håret än utan, vilket är positivt eftersom jag ofta låter håret självtorka och det tar i bland evigheter. Jag har även prövat att använda oljan i topparna när håret är torrt för att tillsätta glans.

Morroccan Oil Oil Treatment Light innehåller argan-olja men mycket annat också (bland annat en hel del silikon) så jag ser den mer som en stylingprodukt än en kur. Det behöver dock inte innebära att den är dålig-  känslan av mjukt, lent hår verkligen är inte fy skam och mer kräver jag inte av den här typen av produkt. Dessutom måste jag säga att jag absolut älskar doften. Dofter är ju väldigt individuellt men för mig funkar den perfekt. Jag är faktiskt fascinerad över vad produkten har gjort med mitt hår- det känns avsevärt mycket lenare och mindre torrt. Jag vill ta på mitt hår hela tiden! Den har till och med hjälpt till att ge lite mer lockar i mitt självfall. Awesome!

Morroccan Oil Oil Treatment Light kostar 339 pix för 100 ml på bland annat Lyko och Bangerhead.

4 kommentarer:

 1. Låter bra! Jag har precis börjat testa icke-lightversionen och har sjukt höga förväntningar :)

  SvaraRadera
 2. Hopppas den funkar lika bra för dig :)

  SvaraRadera
 3. Jag testade också light-versionen för att jag tror att den funkar bättre på mitt hår (av nån konstig anledning för jag har tjockt mörkt hår, om än dock ganska slitet). Blev helt kär i hur håret blev, så mjukt! Och doften sen, fick komplimanger att jag luktade gott, och det är ju alltid trevligt!

  SvaraRadera
 4. Lenore: Det är verkligen en bra produkt! Som luktar vrålgott. Det är kanske så att light-varianten går bra att använda oavsett hårtyp men originalet är helt enkelt för tung för fint hår? Äh. Jag vet inte :P

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad när du kommenterar, jag svarar i samma tråd- blir enklare så!